Společenské odpoledne 4. ročník

V sobotu 19.8. proběhl již čtvrtý ročník Společenského odpoledne, které pořádali Lomničtí dospěláci. Každý rok se na této akci objeví nová „položka“ programu. Napřed to bylo „jen“ fotbalové utkání mužu proti ženám, potom přibyly hry a soutěže pro děti a jejich rodiče, vloni jsme k tomu přidali myslivecké hody a letos jsme k tomu všemu uspořádali i „tombolu co dům dal“. Uvidíme, co přinese rok příští :-). Ale zpět k letošnímu ročníku. Největší obavy byly ty, aby nás nezradilo počasí – mělo hodně pršet a být chladno. Musíme ale poděkovat těm všem nahoře, že s výjimkou krátkodobého jemného deště tomu tak nebylo 🙂 . Nakonec bylo jen trochu pod mrakem a teploty kolem 20°. A komu byla zima, jistě se zahřál při fotbale a nebo s dětma u soutěží. V této souvislosti je nutné poděkovat hlavně Lidušce, která ve spolupráci s dalšími dospěláky vše pro fotbal i hry zajistila. Největší odměnou a poděkováním zúčastněných ji jistě bylo to, že v okamžiku, kdy vyhlásila přetahovanou, vylidnily se nejenom prostory na sedačkách, ale i všechny prostory u občerstvení. Všichni totiž šli fandit na „plac“ anebo se zůčastnili přetahování tak, jako by jim šlo o život 🙂 🙂 . A jak si myslíte, že to dopadlo – vyhrály ženy 🙂 . Stejně jako ve fotbale 🙂

Ale věřím tomu, že se muži kvůli tomu na ženy nenaštvali. Vždyť si mohli smlsnout na pochoutkách z kance, který jim zajistili místní myslivci a napekli členové Dospěláků – Eva. Jarda, Dája, Emil, Lída, Boženka. Všichni si mohli vybrat, zda si dají guláš, nebo pečínku a nebo řízek. Rovněž bylo zajištěno i něco sladkého – obě Evy, Lidka, Jarka a další napekly velmi chutná mlsání. Ovšem největší sladkost napekla paní Maruška D. – její krásný a chutný dort byl první cenou v naší tombole.

Tombola byla přehlídkou cen – kromě zmíněného dortu jste dále mohli vyhrát lyže koupené v Itálii, velkou červenou krosnu, něco pro dlouhé večery – knihy plné napětí a vášně, něco pro zkrášlování zahrady a žen, něco na pití a do kuchyně a mnoho dalšího. Myslím si, že se lidé u losování bavili a pokud někdo vyhrál něco, co mu nepasuje, nemusí truchlit. Příště vyhraje jistě něco dalšího 🙂 .

A k tomu všemu nám hrálo seskupení našich muzikantů „Tuty na žízeň“.  Akce se prostě vydařila. Lidé se bavili a jejich úsměvy byly poděkováním všem dospělákům, kteří akci zajistili. Včetně obce, která postavila stany a zapůjčila sety. Jen tu trávu na hřišti jsme si museli posekat sami 🙂 . Nám to ale nevadilo, protože před akcí jsme uspořádali i brigádu na uklizení miniparku u hřiště, kde nám výrazně pomohli i místní chlapci.

2 thoughts on “Společenské odpoledne 4. ročník”

  1. Akce krásná, pořád nevím, kde se bere síla Lomnických dospěláků takhle dřít. Ale potěšila mě účast mladých divochů na „brigádě“ při budování parku oddechu u Spolkového domu. Starostka Šomodíková tam léta neplní svou povinnost sekat trávu a park byl opravdu tvrdě zarostlý. Nechce jej ani prodat a ani pronajmout, aby se o něj někdo staral. Už někdy na jaře si jej chtěli dospěláci pronajmout, aby se u své klubovny nemuseli dívat do pralesa a děti si měly kde hrát. Tak jsme se vsadili, jak starostka potrestá dospěláky za tento úklid veřejného prostoru 🙂 . Všichni ví, že Spolkový dům byl potrestán za opravu šaten pro fotbalisty zničením vodovodu do budovy. ZA KAŽDÝ DOBRÝ SKUTEK NÁSLEDUJE SPRAVEDLIVÝ TREST. Co vymyslí teď, bude jistě drsnější. S napětím očekáváme výsledky sázky, potom poinformuji…
    Gulášek byl opět skvělý, řízečky, žebírka a pečínka také. Fotbalisti a fotbalistky se nebáli ani deště. Vítězství patřilo ženám, ale až na penalty. Bylo to těsné.
    Děti si užívaly jak her a soutěží, tak i nového parku. Cítily se tam v soukromí a některé tam strávily celé odpoledne, třeba i v korunách stromů…

  2. Ano, už je to tradice. Vždyť fotbal se hrál již počtvrté. Tentokrát po menším zdržení kvůli dresům se hrálo s plnou vervou na obou stranách. Muži nenechali nic zadarmo a ženy se nenechaly odradit a bojovaly všemi prostředky 🙂 . Nakonec o výsledku rozhodly přímé kopy, protože zápas skončil nerozhodně. A ukázalo se, že ženy mají lepší mušku a zvítězily o jeden gól, sláva. Po fotbale začaly dětské závody: skoky v pytlích, házení pneumatikou, běh v gumákách a s kufrem. A to je jen část ze sportovního klání. Po závodech byly všechny děti odměněni cenami. A úplně nakonec jsme se přetahovali lanem 🙂 .
    Proto i tímto děkuji všem účastníkům, dětem i divákům, kteří nám fandili. Doufám, že posezení u příjemné muziky, tomboly a kančích hodů jim přišlo vhod.

Komentáře nejsou povoleny.